Betaalmethoden

Bij Ledpaneelexpert.nl bieden wij de volgende betalingsopties aan:

 • iDEAL
 • Overboeking
 • Sofort
 • Bancontact / Mister Cash
 • KBC
 • ING HomePay
 • Klarna Factuur

Al onze betalingen worden verwerkt door Mollie.

Wat is Mollie?
Mollie is een Payment Service Provider. Dit betekent dat deze de betalingen verwerken voor derde partijen zoals bedrijven die producten en services aanbieden. Wanneer je iets bij onze online winkel koopt zal Mollie de betaling van jou naar de verkoper verwerken. Vandaar dat de kans bestaat dat je Mollie’s naam ziet staan bij jouw bank overzicht en niet de naam van Ledpaneelexpert.

iDEAL
iDEAL is de meest gebruikte betaalmethode in Nederland. Betalingen zijn mogelijk via de 10 grote banken van Nederland: ABN AMRO, ASN Bank, Bunq, ING, Knab, Rabobank, RegioBank, SNS Bank, Triodos Bank en van Lanschot. Met iDEAL kan je vertrouwd, veilig en gemakkelijk online betalen. Je rekent af in de vertrouwde internetbankieromgeving van jouw eigen bank. 

Overboeking
Wanneer je ervoor kiest om via overboeking te betalen geef je direct opdracht om het totaalbedrag over te boeken naar ons bankrekeningnummer. De meest voorkomende manier is dat je hier online opdracht voor geeft. Wanneer je deze betalingsoptie selecteert tijdens de check-out zal de volgende pagina jou alle informatie verschaffen die je nodig hebt om de betaling succesvol uit te voeren. Het is van groot belang dat alle gegevens correct worden ingevoerd, anders zal de betaling niet worden verwerkt. Let op: Het kan tot 5 werkdagen duren voordat een betaling met Overboeking is verwerkt, hierna bedraagt de levertijd van jouw bestelling 1 á 2 werkdagen.

Bank overboeking vs. Internationale bank overboeking

Wanneer je kiest voor “bank overboeking”  zal je de gegevens ontvangen van een lokale bank in jouw eigen valuta. Je hebt een bankrekening nodig in die valuta om een betaling te kunnen voldoen.

Wanneer je kiest voor “internationale bank overboeking” zal je de gegevens ontvangen van een Europese bankrekening. Het bedrag van jouw bestelling zal eerst overgezet worden in Euro’s. Het is mogelijk dat uw bank een toeslag berekent voor een internationale transactie.

De mogelijkheid bestaat dat u een of beide optie’s kunnen kiezen, dat ligt echter aan de betaalopties die  beschikbaar zijn voor welk land.

LET OP:

 • Wanneer de referentiecode niet overeenkomt met de PSP referentiecode kan de betaling niet gekoppeld worden aan uw bestelling en zal het aankoopbedrag automatisch terug gestort worden op uw rekening.
 • Wanneer het bedrag niet overeenkomt met het bedrag dat in de bestelling genoemd wordt zal het aankoopbedrag automatisch terug gestort worden op uw rekening.
 • Wij moeten uw betaling binnen 14 dagen na de bestelling ontvangen, anders wordt uw bestelling automatisch geannuleerd. Het kan tot 5 werkdagen duren voordat wij bankoverschrijvingen ontvangen.

Gebruik uw eigen privérekening om een betaling per overschrijving te doen. Maak geen gebruik van tussenpersonen zoals:

 • Andere banken, bij welke u geen rekening heeft
 • Postkantoren
 • Andere betalingsbureaus

Wanneer de overboeking mislukt of geweigerd wordt, wordt de betaling namelijk teruggeboekt naar de rekening van zo'n bureau of postkantoor, en niet naar uw persoonlijke bankrekening.

Sofort
SOFORT Banking behoort tot de online direct-overschrijvingsmethodes. Het werkt op basis van het beproefde Internetbankieren. Het voordeel is echter: u hoeft zich niet te registreren of een virtueel account, een zogenaamde e-wallet, aan te maken. Bij SOFORT Banking gaat het om directe overschrijvingen. Hiervoor selecteert u bij het online winkelen simpelweg SOFORT Banking als betalingsmogelijkheid. U wordt vervolgens automatisch naar het beveiligde betalingsformulier geleid. De overschrijvingsgegevens worden automatisch overgenomen, zodat u slechts uw bank hoeft te selecteren en uw vertrouwde gegevens voor Internetbankieren hoeft in te voeren. Vervolgens geeft u de overschrijving met een bevestigingscode vrij. De gegevens worden gecodeerd aan uw rekening voor Internetbankieren overgedragen. Uw webshop ontvangt een bevestiging in real-time dat u de overschrijving bij uw Internetbankieren in opdracht hebt gegeven en kan de bestelling direct verwerken. Hierdoor kan de webshop uw artikelen snel leveren.

Bancontact / Mister Cash
Bancontact is de Belgische marktleider in elektronische betalingen. Omdat Bancontact meer doet dan alleen online betalingen, maar bijvoorbeeld ook pintransacties in winkels, is het een vertrouwde naam in België als het om betalen gaat. Voorheen was Bancontact ook bekend als Mister Cash. Een consument beschikt over een fysieke kaart die gekoppeld is aan een Belgische bankrekening. Er zijn meer dan 15 miljoen Bancontactkaarten in omloop, die worden uitgegeven door 20 Belgische banken. Dit kunnen zowel zakelijke als privérekeningen zijn. Bancontact verwerkt zo'n 150.000 online transacties per dag.

KBC
Met de KBC/CBC-betaalknop kunnen klanten van de Belgische banken KBC en CBC eenvoudig online betalen. KBC richt zich op het Vlaamstalige deel van België, CBC daarentegen, is volledig Franstalig. Beide banken bieden in feite dezelfde betaalknop aan, maar net met een andere naam. Belangrijk om te weten is wel dat klanten van KBC niet kunnen betalen met de CBC-betaalknop en andersom. De techniek achter beide betaalknoppen werkt echter exact hetzelfde, vandaar dat we ervoor hebben gekozen om dit te aan te bieden als één betaalmethode.

Via de KBC/CBC-betaalknop kunnen klanten van beide banken hun online aankopen eenvoudig betalen via hun vertrouwde online bankomgeving. De betaling wordt direct verwerkt. De KBC/CBC-betaalkop is een populaire betaalmethode in België.

ING HomePay
ING Home’Pay is een online betaalmethode ontwikkeld door ING België. Iedereen met een ING Home’Bank of Business’Bank account kan hiermee veilig, makkelijk en snel online betalen.

Achteraf betalen: Klarna Factuur
Als u kiest voor betaling via een Klarna Factuur dan ontvangt u een factuur als u de bestelling thuisbezorgd heeft gekregen.
U heeft dan 14 dagen de tijd om deze factuur te betalen aan Klarna.

N.B.: Voor bedrijven is het niet mogelijk om met Klarna te betalen. Deze richtlijn is bepaald door Klarna en wij kunnen dit helaas niet veranderen. We raden u aan een andere betaalmethode te kiezen.